284428508 106357838766006 287902454174069020 n modified Facultatea de Medicină Veterinară


Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

facultate aprobată EAEVE

Faculty of Veterinary Medicine Cluj-Napoca                               Faculté de Médecine Vétérinaire Cluj-Napoca

COVID 19....instructiuni, măsuri de prevenire- în secțiunea Studenti/Biosecuritate
-----------------------------------
for events and announcements check out also our Facebook page https://www.facebook.com/fmvcluj/

noutati

Re-evaluarea EAEVE 5-7 Aprilie 2016

În perioada 5-7 Aprilie, Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Anpoca a continuat procedura de evaluarea EAEVE în vederea obținerii statutului de "Aprobat", după ce vizita de la finele anului 2014 s-a finalizat cu acordarea statusului de "Aprobare Condiționată"

Optimized DSC 0116

Membrii comisiei EAEVE- Prof Hans Henrik Dietz și Prof. Olivier Glardon au propus EAEVE, la finalul viziei, acordarea statutului de "Aprobat" Facultății de Medicină Veterinară Cluj-Napoca, constatând faptul că deficiciențele menționate au fost complet remediate.

 Optimized DSC 0119

La finele vizitei, Rectorul USAMV, Prof.Univ Dr. Cătoi Cornel a invitat distinșii oaspeți să semneze in Cartea de Onoare a USAMV Cluj-Napoca

Optimized DSC 0094

Optimized DSC 0104


Vizita delegației OIE și a Ordinului Medicilor Veterinari din Franța

20.05.2016

DSC 0582a

 

Martial Petitclerc, Inspecteur Général des services vétérinaires détaché auprès de l’OIE

M.Faugère, Directeur de l’Ecole Nationale des Services Vétérinaires

M.Baussier, Président du Conseil de Lodre des services vétérinaires

DSC 0585a

  Cu această ocazie, distinșii oaspeți au avut o întalnire cu studenții noștri de naționalitate franceză și au dezbătut cateva aspecte referitoare la posibilitațile lor de integrarea în serviciile veterinare franceze la momentul întoarcerii în țara de origineDSC 0692a

DSC 0685a


 

Anne-Catherine et Nicolas,..., étudiants véto en Roumanie

Selection 070

...un articol în ziarul Le Republican Loraine.......


 

 Oportunităţi de carieră în medicină veterinară

Interviu Digi24

Selection 004


 Selection 005

  click pe imagine pentru mai multe detalii....


sept 2015 1

 

sept 2015 2


selection 002

 

 

 Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca dorește să felicite participanții la "1st International Scientific Conference of Veterinary Medicine Students"- Varșovia, Polonia pentru rezultatele deosebite obținute.

Studenții Potarniche Adrian și Aoanei Monica Adriana au obținut locul I cu prezentarea intitulată  "Seroprevalence of Toxoplasma gondii in wild boars (Sus scrofa), roe deer (Capreolus capreolus) and red deer (Cervus elaphus) in Poland"

unnamed

 


 

 

European Society of Toxicologic Pathology (ESTP)

Thesis Award 2014

dr. Flaviu Tăbăran (Faculty of Veterinary Medicine Cluj Napoca) for his thesis

"The Biodistribution, Toxicity and Application of Carbon Nanotubes in Cancer Therapy"

receiving the award from Thomas Nolte 2


 

 

ulici1

În urmă cu câteva zile ne-au făcut o vizită foștii colegi și actuali prieteni ai noștri, Vanda și Nelu Ulici Petruț.
Ei au aduc cu ei, de acolo, din Canada, un semn al prețuirii lor pentru această facultate- o donație consistentă de carte de specialitate.

În numele colegilor și studenților din Facultatea de Medicină Veterinară Cluj Napoca le adresăm mulțumirile noastre!


Donație de materiale consumabile pentru Serviciul de Urgență al Facultății de Medicină Veterinară Cluj Napoca


Michael Day- Vizită la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj Napoca

 

BSc, BVMS(Hons), PhD, DSc, DiplECVP, FASM, FRCPath, FRCVS-Professor of Veterinary Pathology ,University of Bristol- School of Veterinary Sciences

dsc 0004 resize

 Michael Day, profesor la Universitatea din Bristol, presedinte al BSAVA si editor-in-chief al Journal of Comparative Pathology a sustinut in zilele de 6 si 7 Martie 2014 doua prelegeri excelente in fata a peste 150 de studenti, medici veterinari si cadre didactice. 

dsc 0011 resize

dsc 0053 resize

Prezenta domniei sale la Cluj a fost facilitată de Prorectoratul pentru Relații Internaționale si decanatul Facultații de Medicină Veterinara Cluj Napoca.

dsc 0035 resize

dsc 0063 resize

Noutati 2013


Tot mai mulţi tineri din Franţa aleg să vină să studieze Medicina Veterinară la Cluj-Napoca


 Ambasadorul Franței, în vizită la USAMV

dsc 0071a       Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară  Cluj-Napoca a fost gazda unei onorante vizite a Excelenţei Sale Ambasadorul Franţei în România, a domnul Philippe Gustin, a Consulului Franţei în România, domnul Alexis-Gilles Grand, a Directorului Institutului Francez din Cluj-Napoca, domnul Benoit Bavouset, precum şi a Consulului Onorific al Franţei la Cluj, domnul Pascal Fesneau.

dsc 0079a

      Din partea conducerii USAMV Cluj-Napoca, au participat la discuţii: domna prof. dr. Carmen Socaciu, Prorector pentru Cercetare, domnul conf. dr. Andrei Mihalca, Prorector pentru Relaţii Internaţionale, doamna conf. dr. Ioana Pop, Prorector pentru Asigurarea Calităţii, domnul conf. dr. Adrian Oros, Prorector pentru Probleme Sociale şi  Studenţeşti, doamna prof. dr. Roxana Vidican, Decanul Facultăţii de Agricultură, domnul prof. dr. Cornel Cătoi, Decanul Facultăţii de Medicină Veterinară şi domnul prof. dr. Ioan Marcus, Prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară.

dsc 0090a

     Delegaţia franceză a fost interesată de numărul de studenţi din Franţa înmatriculaţi la Facultatea de Medicină Veterinară, de modalitatea de admitere, de curricula urmată, de posibilităţile de învăţare a limbii române, de facilităţile de cazare şi masă, de resursele pentru învăţare asigurate studenţilor de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară  Cluj-Napoca, de relaţiile de colaborare existente între Universitatea noastră şi facultăţi similare din Franţa şi din ţările francofone, precum şi de motivaţia Facultăţii de Medicină Veterinară de a înfiinţa o linie franceză de învăţământ veterinar.

 dsc 0105a

    Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în România, domnul Philippe Gustin, a apreciat pozitiv faptul că admiterea la Facultatea de Medicină Veterinară este selectivă, că studenţii sunt bine motivaţi, că Facultatea de Medicină Veterinară oferă o curriculă conformă cu legislaţia europeană în domeniu, precum şi de faptul că Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară  Cluj-Napoca a dezvoltat colaborări în domeniul educaţiei şi cercetării veterinare cu instituţii de învăţământ superior din Franţa şi alte ţări francofone.

     Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în România şi-a exprimat dorinţa de a reveni la universitatea noastră, iar împreună cu Directorul Institutului Francez, şi-au exprimat disponibilitatea de a include Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară  Cluj-Napoca în proiectele AUF – Agence Universitaire de la Francophonie şi ale Institutului Francez, subliniind importanţa includerii studenţilor şi ale familiilor acestora în proiecte comune.

 

(Dana Tarlea, Foaia Transilvana 11.10.2013)