284428508 106357838766006 287902454174069020 n modified Facultatea de Medicină Veterinară


Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

facultate aprobată EAEVE

Faculty of Veterinary Medicine Cluj-Napoca                               Faculté de Médecine Vétérinaire Cluj-Napoca

COVID 19....instructiuni, măsuri de prevenire- în secțiunea Studenti/Biosecuritate
-----------------------------------
for events and announcements check out also our Facebook page https://www.facebook.com/fmvcluj/

animale exotice

soparla

Consultații medicale animale exotice


 

 

Istoric:

Din anul 2012, Clinicile Veterinare ale USAMV Cluj-Napoca oferă asistență medicală de specialitate pentru animale de companie neconventionale (cunoscute ca și animale exotice sau noi animale de companie) prin Clinica Noilor Animale de Companie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară. În această categorie includem diferite specii de mamifere mici și mijlocii (hamsteri, cobai, jerbili, iepuri, marmosete, dihori), păsări (papagali, canari, cinteze, porumbei, păsări răpitoare), reptile (șerpi, șopârle, țestoase, crocodili), amfibieni (broaște, tritoni) sau chiar animale nevertebrate (tarantule, scorpioni, insecte) etc.

Servicii oferite:

-consultanță privind alegerea animalului exotic potrivit

-consultanță privind asigurarea celor mai bune condiții pentru creșterea și hrănirea animalelor exotice

-diagnostice și tratamente curente pentru animale exotice

-examene de laborator pentru animale exotice

-intervenții chirurgicale pentru animale exotice

-internare in conditii optime (dispunem de cuști, terarii etc. pentru orice categorie de animal exotic)

Personal:

Prof. Dr. Andrei D. Mihalca, Diplomat European College of Zoological Medicine (Wildlife Population Health). Dr. Mihalca este absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, promotia 2002. În anul 2007 si-a sustinut doctoratul (domeniul parazitologie la reptile salbatice) iar din anul 2013 este conducator de doctorat. Din 2014 este diplomat european in domeniul medicinii animalelor salbatice. Din anul 2012, este titularul cursului Cresterea si Patologia Noilor Animale de Companie.

Asist. Dr. Lucia Bel a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj în anul 2010. Din timpul facultății a demonstrat interes pentru animalele exotice. În anul 2011 și-a susținut lucrarea de disertație cu titlul ''Echocardiography of the Burmese Python'', iar în anul 2016 a primit titlul de Doctor, după susținerea tezei de doctorat în domeniul anesteziei țestoaselor semiacvatice. În prezent este Asistent Universitar ]n cadrul facultții și rezident al Colegiului European de Medicină Zoologică sub coordonarea Dr. Paolo Selleri (Dipl. ECZM, Clinica per animali esotici, Roma), realizând diferite stagii de specializare în strainătate, precum și un internship cu tema Medicină de Urgență și Terapie Intensivă la Spitalul de Urgență al Facultății de Medicină Veterinară Cluj.


 

luci si cosmin soparla

 

 

Image result for facebook