Facultatea de Medicină Veterinară
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca
facultate aprobată EAEVE
Faculty of Veterinary Medicine Cluj-Napoca Faculté de Médecine Vétérinaire Cluj-Napoca
Inspecția și controlul produselor și alimentelor de origine animală
Componenţa disciplinei
Cadre didactice
Nume, prenume |
Grad didactic |
Funcția |
Telefon |
|
Tema cercetare |
Mihaiu Marian |
Prof. dr. |
Director departament, Șef disciplină |
026459384/252 |
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
Siguranta produselor alimentare-model functional pentru testarea calitatii si trasabilitatii |
Șef lucrări dr. |
|
026459384/252 |
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
Modelarea microbiană în vederea îmbunătăţirii calităţii şi siguranţei alimentelor |
Doctoranzi
Nume, prenume |
|
Tema tezei de doctorat, titlul tezei |
Anul |
Conducător doctorat |
Lapuşan Alexandra |
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
|
Cercetari privind markeri de calitate şi trasabilitate pe filiera laptelui de oaie şi capră într-un areal definit |
IV |
Prof. univ. dr. Mihaiu Marian |
Jecan Carmen |
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
|
Cercetări privind gestionarea riscurilor cardio-vasculare prin modele alimentare funcţionale |
IV |
Prof. univ. dr. Mihaiu Marian |
Ciupa Ana |
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
Biomarkeri implicaţi în stabilirea calităţii şi trasabilităţii unor produse de origiena animală |
III |
Prof. univ. dr. Mihaiu Marian |
Pivariu Bogdan |
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
Cercetari privind markeri de calitate şi autenticitate atestaţi în cadrul trasabilităţii laptelui şi produselor din lapte bivoliţă |
II |
Prof. univ. dr. Mihaiu Marian |
Cordiş Ionuţ |
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
Cercetari privind markeri de calitate pentru produsele din carne |
I |
Prof. univ. dr. Mihaiu Marian |
Personal auxiliar
Nume, prenume |
Funcția |
Date de contact |
Nedela Marinela |
Tehnician |
026459384/252 |
Cursuri predate
Igiena, calitatea şi tehnnologia alimentelor, an IV, sem I
Igiena, calitatea şi tehnnologia alimentelor, an IV, sem II
Inspecţia şi controlul produselor şi alimentelor de origine animală, an V, sem. I
Inspecţia şi controlul produselor şi alimentelor de origine animală, an V, sem. II
Securitatea produselor apicole şi piscicole, an IV, sem. II (fac.)
Creşterea şi controlul sanitar veterinar al alimentelor de origine animală – practică în abatoare şi unităţi de procesare produse de origine animală, an VI, sem. I
Creşterea şi controlul sanitar veterinar al alimentelor de origine animală – practică în abatoare şi unităţi de procesare produse de origine animală, an VI, sem. II
Servicii
Examene trichineloscopice pentru carnea de porc si mistret;
Analize de laborator pentru aprecierea integritatii si calitatii igienice a carnii si preparatelor din carne;
Analize de laborator pentru aprecierea integritatii si calitatii laptelui si produselor din lapte;
Identificarea germenilor patogeni si indicatorilor sanitari din alimente de origine animala si testari de antibiorezistenta;
Identificarea falsurilor din alimente de origine animala prin tehnici moleculare;
Consultanta pentru concepere si implementare de programe preliminare si HACCP in unitati de procesare si valorificare alimente de origine animala;
Consultanta pentru infiintare de laboratoare uzinale in unitati de procesarea alimentelor de origine animala.
Teme de cercetare ale Disciplinei
Tema, titlul proiect |
Tipul proiectului |
Cercetări privind compoziţia şi calitatea igienică a laptelui obţinut de la populaţii de ovine şi caprine din jud. Cluj, în perspectiva armonizării cu normele UE |
grant CNCSIS nr. 42, cod 498/2001-2003 |
Cercetari cu privire la importanta microflorei psihrotrofe, prezenta in carnea de bovine, porcine si unele preparate din acestea, in scopul asigurarii calitatii si securitatii pentru consumul uman |
grant A, CNCSIS cod 722/2004-2006 |
Cercetari asupra calitatii si sanatatii laptelui in bazinul regional Cluj, in scopul obtinerii de productii ecologice |
grant A, CNCSIS cod 722/2004-2006 |
Optimizarea tehnologiei de productie si implementarea conceptului european de siguranţa alimentara pe filiera laptelui in ferme de bovine din nord-vestul Romaniei |
contract nr 1194/2004, Banca Mondială, număr acord de grant 5114/07.09.2004, 2005-2006 |
Sistem informatic integrat pentru asigurarea trasabilitatii si controlul calitatii in industria alimentara |
grant CEEX, modul I, cod 33/2006-2008 |
Siguranta branzeturilor traditionale-model functional pentru testarea calitatii si trasabilitatii |
grant CNCSIS, cod 857/2007-2009 |
Model alimentar funcţional pentru prevenţia bolilor cardio-vasculare aterosclerotice printr-un sistem inteligent de analiză de risc – MACSIM, |
program PN II, parteneriate nr. contract 52135/2008-2011 |
Cercetari privind markeri de calitate si trasabilitate pe filiera laptelui de bivolita, |
program Idei, Proiecte de cercetare exploratorie, nr. contract 1083/2009-2011 |
Modelarea microbiană în vederea îmbunătăţirii calităţii şi siguranţei alimentelor |
Contract POSDRU/89/1.5/S/62371, 2010-2013 |