Facultatea de Medicină Veterinară


 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

facultate aprobată EAEVE

Faculty of Veterinary Medicine Cluj-Napoca                                                                            Faculté de Médecine Vétérinaire Cluj-Napoca

Fizioterapie canina....detalii in sectiunea Servicii medicale............................... Anunțuri angajare absolvenți FMV -secțiunea Studenți/Centrul pentru Educație Pentru Carieră http://fmv.usamvcluj.ro/index.php/studenti/centrul-de-educatie-pentru-carieră.....................Al 64-lea congres IVSA 27 iulie-8 august organizat la Cluj Napoca, Facultatea de Medicină Veterinară. Detalii în secțiunea "Anunțuri"

Admission procedures for EU and Non-EU students- see section "Admitere 2015"

 Atenție!

Conform Hotărârii Consiliului profesoral din data de 04.12.2012 ,se interzice accesul cu animale în spațiile didactice ale Facultății de Medicină Veterinară (săli de curs, laboratoare didactice și de cercetare, clinici,spital veterinar, biobază), altele decât birourile alocate personalului facultății, cu excepția animalelor din biobază și a animalelor aduse de către proprietari în vederea consultului medical sau a  tratamentului.
 FB IMG 1425246243803
 
capadoccia usamv
 

 


Se cauta voluntari!
...pentru constituirea ECHIPEI DE STUDENȚI VOLUNTARI, in vederea implicării şi participării acestora la toate activitățile de promovare a USAMV Cluj-Napoca în tîrguri academice și expoziții naționale și internaționale la care participă universitatea noastră.
Vă puteți înscrie pana vineri, 27.02, trimițând un mesaj către ASMV (pe facebook) sau un mail la : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu datele voastre de contact. 

 

Mulțumim!
 
afis aplicatii erasmusa
 
În vederea unei cât mai bune organizări la discipline vă rugăm să vă înscrieți prin intermediul formularului din link. Pentru înscrierea la  mai multe examene, vă rugăm completați formularul de mai multe ori.
Voluntariat- târguri și expoziții academice
Simpozion studențesc USAMV Cluj-Napoca 2015


Dragi studenti,

 Universitatea noastră participă la un proiect numit ”Internaționalizare, echitate și management instituțional pentru o educație superioară calitativă (IEMU)”, în cadrul căruia universitatea va dezvolta, cu suportul unei echipe internaționale de experți, o strategie în vederea internaționalizării. Pentru completarea acestui chestionar care face parte din acest proiect aveți nevoie doar de câteva minute. Toate răspunsurile sunt confidențiale și anonime. Răspunsurile vor fi procesate de către o echipă internațională, având o importanță majoră pentru rezultatul aplicației.

 Scopul chestionarului este de a furniza universității informații cu privire la modul în care studenții percep internaționalizarea, inclusiv la motivele pentru care aceștia au ales să petreacă o perioadă în străinătate (e.g. Erasmus, CEEPUS, SEE, etc.) sau la dificultățile întâlnite în încercarea dânșilor de a lua parte la astfel de deplasări. Informația din cadrul chestionarului ne va ajuta să identificăm modul în care universitatea dumneavoastră ar putea să-și accentueze direcția internațională.

 

Pentru scopul acestui proiect, termenul de ”internaționalizare” se referă, în general, la eforturile instituției de a integra o dimensiune internațională, globală și/sau interculturală în procesul de predare, cercetare sau a rolului funcțiilor serviciilor de educație superioară.

 Chestionarul poate fi accesat aici: https://www.surveymonkey.com/s/USAMV_CJ si trebuie completat pana in data de 10 Februarie 2015.

 Vă mulțumim pentru participare!


 

Nou!
Începând cu luna decembrie 2014 puteți urmări activități clinice programate în unele din sălile FMV.


 


 

soferi usamv 1


 

Atenție! Studenții FMV sunt rugați să opteze pentru cursurile opționale și facultative pentru anul academic următor (2014-2015) prin completarea formularului de mai jos.

Organizarea unora din aceste cursuri depinde de numărul celor înscriși. Studenții care nu își exprimă opțiunile corespunzătoare vor fi repartizați automat către cursul care are cei mai puțini înscriși.

Termenul limită: 16 iunie 2014

Lista cursurilor opționale

  • An II - Biochimia metabolismului tisular / Micologie veterinara / Biologia, cresterea si patologia animalelor de laborator
  • An III - Oncologie veterinara / Citopatologie si hematologie
  • An IV - Ortopedie veterinara si traumatologie / Biotehnici in reproductie
  • An V  - Cresterea si patologia animalelor exotice si de vanat / Cresterea si patologia pestilor / Etopatologie
  • An VI - Nutritie dietetica / Cardiologie veterinara / Cresterea si patologia noilor animale de companie

Ca urmare a exprimării opțiunilor majorității studenților (peste 87%), au fost stabilite numărul de grupe și cursurile opționale. Vă mulțumim pentru promptitudine!


Displaying afis campanie  copy.jpg
Anunț important pentru studenții anului I, IV, V MV și III CSPA
 Anunț important pentru studenții plătitori 
 
Următorii studenți sunt rugați să își clarifice de urgență situații plății obligațiilor financiare.
Informații- secretariatul FMV
Numele Prenume Specializare An
CEBOTARU IUNIA PATRICIA MV 1
IGRET DAN-SEBASTIAN MV 1
LISZICSAN GYULA-LEVENTE MV 1
RUGAN VASILE-DUMITRU MV 1
SURDU SERGIU-PETRU MV 1
ANGELOV HRISTYIAN MV 2
BATAIOSU RAZVAN MV 2
GAL RAYMOND MV 2
VACAREANU ALEXANDRU-COSMIN MV 2
AGU MELANIA-IOANA MV 3
AMARICAI ELIZA-GEORGETA MV 3
AMATIESEI GABRIEL MV 3
CHENDREAN DENISA-LAURA MV 3
CIONTEA RAMONA-ELENA MV 3
COSTE BOGDAN-GEORGE CSPA 3
CRIHAN EMANUEL-SEBASTIAN CSPA 3
MORTURA IOAN-ALEXANDRU MV 3
PRICOP VLADIMIR-GHEORGHE MV 3
ANDRAS SEBASTIAN-CLAUDIU CSPA 4
CRISAN IULIA MV 4
HOTEA M SAMUEL-MIREL MV 4
HURUBAN-CRETU RAUL MV 4
IFRIM BIANCA-DENISA MV 4
ITTU MIRCEA-DAN CSPA 4
LAPUSAN PAVEL MV 4
MATEA PAUL-RADU CSPA 4
MICLEA C?T?LIN-ALEXANDRU MV 4
MOISE SANDU NICOLAE MV 4
SIMON ALPAR-MIHALY MV 4
TOMOIAGA GRIGORE-ADRIAN CSPA 4


Tríptico MAPYSA 1
 
Tríptico MAPYSA 2

Programul de Internship la nivelul administrației publice centrale....detalii

În perioada 17-19.03.2014 se află în vizită în facultatea noastră Prof. Romagnioli (Facultatea de Medicină Veterinară Padova, Italia, specialitate Reproducție animale de companie, Diplomat european)

Miercuri, 19.03.2014, între orele 11-13 va avea loc o prelegere la anul IV (secția engleză și română) pe teme de obstetrică/ginecologie (Reproducție)- amfiteatrul albastru, urmată de discuții libere cu studenții interesați

Miercuri între orele 16-18 va avea loc o prezentare referitotare la EBVS – European Board for Veterinary Specializations- amfiteatrul Verde


poster.aver wscongres 2014


 

Se caută voluntari de către Societatea Ornitologică Română (SOR), Biroul Teritorial Cluj-Napoca

Biroul Teritorial Cluj-Napoca al SOR va amplasa peste 1400 de cuiburi artificiale în parcurile din Cluj-Napoca și în pădurile din apropierea orașului. 

Pentru munca de teren se caută voluntari pasionați de păsări și de protecția mediului. Se va semna un contract de voluntariat, activitatea  putându-se constitui în experiență în muncă.  Pe lângă amplasarea cuiburilor artificiale, activitatea va reprezenta o oportunitate excelentă în vederea dezvoltării aptitudinilor de muncă pe teren  (folosire GPS, navigare, înregistrare date).

Munca de teren se derulează în cadrul unui proiect amplu, care cuprinde o serie de evenimente și acțiuni de mediatizare. Prin urmare, colaborarea poate fi extinsă pe toată perioada de derulare a proiectului.

Pentru mai multe detalii și înregistrarea voluntarilor vă rugăm să contactați pe:

Veres-Szászka Judit:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Benkő Zoltán:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Selecție burse Erasmus

 Anunț important referitor la examenele restante și creditate 2013-2014
 
Vă rugăm să citiți atent precizarea din Regulamentul specific USAMV referitor la examene. Nu uitați că perioada acordată în săptămâna 17-21 febr 2014 contează ca posibilitate distinctă de prezentare (a doua- gratuita!)
 
"Art.5.31. Studenţii se pot prezenta la examen, inclusiv pentru mărirea notei, de maximum patru ori la fiecare disciplină ce figurează în actul adiţional la contractul de studiu pentru acel an universitar. Primele două examinări sunt gratuite iar următoarele sunt cu taxă. Neprezentarea la oricare dintre examenele programate pentru o disciplină care apare în contractul de studiu înseamnă consumarea unui drept de prezentare la examen din cele patru posibilităţi avute la dispoziţie."

Regulament privind  Activitatea Profesională a Studenţilor-Carta USAMV ClujSimpozionul studențesc USAMV 2014
Simpozionul este organizat de reprezentanţii studenţilor în colaborare cu profesorii noştri din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, la data de 10 Aprilie 2014.

Candidaţii eligibili, studenţii şi masteranzii, sunt rugaţi să îşi depună lucrările Ştiinţifice conform termenelor limită, menţionate în acest site, la una din cele 14 secţiuni ale simpozionului, în funcţie de tematica abordată.

Participarea voastră la asemenea manifestare ştiinţifică va stimula, cu certitudine, dezvoltarea voastră personală, noi idei de colaborare şi de cercetare în domeniul vostru preferat! Şi de asemenea, un stimulant sigur pentru performanţă va fi premierea celor mai bune lucrări ştiinţifice prezentate la fiecare din cele 14 secţiuni!

Vă mulţumim că ne onoraţi cu prezenţa şi aşteptăm cu entuziasm participarea Dumneavoastră!
Mult succes,
Adrian Morariu,Prefectul studenţilor din USAMV Cluj-Napoca
 
Nou!   Înscriere Simpozion Nou!


Atenție!

 A început programarea examenelor creditate!

Vă rugăm să țineți cont că nu va exista sesiune de toamnă conform Calendarului Anului Universitar USAMV Cluj!

Programarea examenelor creditate- sem II 2013-2014


Chestionar GUESS

Stimati studenti,
Avem deosebita placere de a va prezenta proiectul GUESSS (Global University Entrepreneurial Spirit Students' Survey) care are drept scop studierea fortei si a aptitudinilor antreprenoriale ale studentilor, activitatile lor asociate, dar și rolul universitatilor și competentele acestora in contextul actual.
Institutiile coordonatoare GUESSS 2013 sunt:
- Swiss Institute for Small Business and Entrepreneurship at the University of St.Gallen (KMU-HSG)
- Center for Family Business at the University of St.Gallen (CFB-HSG)

La proiect participa universitati din 35 tari.
Coordonatorul national pe plan romanesc este Departamentul UNESCO pentru schimburi interculturale și interreligioase din cadrul Universitatii din București.
In vederea evaluarii spiritului antreprenorial, a e
cacitatii programelor de educatie antreprenoriala si a dezvoltarii unei viitoare strategii in educatie , va rugam sa completati, pana in data de 31 decembrie 2013, chestionarul ce se afla aici:

https://stgallen.qualtrics.com/SE/?SID=SV_a9RAz3B7LiTBJ4N

urmand ca acesta sa fie preluat si procesat de KMU-HSG.

Rezultatele chestionarelor vor face parte din Raportul International GUESSS care va aparea in primavera lui 2014 și la care studentii vor avea acces.
 

 
 


Totul începe cu un regulament.....

Consiliere profesională pentru studentii anului V și VI MV- detalii.....

Work and travel- Veterinary and Animal Sciences Students USA


Cursuri de conducere auto pentru studentii FMV la USAMV Cluj

va rugam sa contactati disciplina de Conducere Auto din cadrul Departamentului de Mecanizare

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Nou! Cursuri de Pregatire Pedagogica- Modul de pregatire DPPD


Odată admiși ca studenți în FMV aveți o serie de drepturi dar și obligații! Le cunoașteți?

Regulamentul privind activitatea profesională a studenților- RC 40 din Carta USAMV

Codul Drepturilor și Obligațiilor Studentului 2012

Regulamentul privind acordarea burselor pentru studenții din USAMV CN- RC 43 din Carta USAMV


Pentru informații despre Asociația Studenților din Facultatea de Medicină Veterinară Cluj accesați website-ul asociației  aici sau pagina de Facebook aici

Forum al studenților veterinari și nu numai...din Cluj și de peste tot...click aici

Vetonline.ro-  o revistă numai pentru veterinari - click aici

Mobilități  universitare? Programul ERASMUS? Ce sunt astea? aflați aici


Nou! Voluntariat la Serviciul de Urgențe al FMV Cluj!


 AMVAC (Asiciația Meidicilor Veterinari pentru Animale de Companie) RoSAVA