Facultatea de Medicină Veterinară


 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

facultate aprobată EAEVE

Faculty of Veterinary Medicine Cluj-Napoca                                                                            Faculté de Médecine Vétérinaire Cluj-Napoca

MARȚI 16 MAI 2017, 17.30 Amfiteatrul Regele Ferdinand, USAMV Cluj-Napoca Intervertebral disk disease: are there news about diagnostics and treatment?-GUENTER SCHWARZ (AUSTRIA)
Anunțuri angajare absolvenți FMV -secțiunea Studenți/Centrul pentru Educație Pentru Carieră

Inspectia si controlul alimentelor

Inspecția și controlul produselor și alimentelor de origine animală


Componenţa disciplinei


Cadre didactice

Nume, prenume

Grad didactic

Funcția

Telefon

Email

Tema cercetare

Mihaiu Marian

Prof. dr.

Director departament,                 Șef disciplină

026459384/252

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Siguranta produselor alimentare-model   functional pentru testarea calitatii si trasabilitatii

Dan Sorin Daniel

Șef lucrări dr.

 

026459384/252

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Modelarea microbiană în vederea îmbunătăţirii   calităţii şi siguranţei alimentelor

 

 Doctoranzi

Nume, prenume

Email

Tema tezei de doctorat, titlul tezei

Anul

Conducător doctorat

Lapuşan Alexandra

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Cercetari privind markeri de calitate şi trasabilitate   pe filiera laptelui de oaie şi capră într-un areal definit

IV

Prof. univ. dr. Mihaiu Marian

Jecan Carmen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Cercetări privind gestionarea riscurilor cardio-vasculare   prin modele alimentare funcţionale

IV

Prof. univ. dr. Mihaiu Marian

Ciupa Ana

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Biomarkeri implicaţi în   stabilirea calităţii şi trasabilităţii unor produse de origiena animală

III

Prof. univ. dr. Mihaiu Marian

Pivariu Bogdan

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cercetari privind markeri de calitate şi autenticitate   atestaţi în cadrul trasabilităţii laptelui şi produselor din lapte bivoliţă

II

Prof. univ. dr. Mihaiu Marian

Cordiş Ionuţ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cercetari privind markeri de calitate pentru produsele   din carne

I

Prof. univ. dr. Mihaiu Marian

 Personal auxiliar

Nume, prenume

Funcția

Date de contact

Nedela Marinela

Tehnician

026459384/252

Cursuri predate


 

  • Igiena, calitatea şi tehnnologia alimentelor, an IV, sem I

  • Igiena, calitatea şi tehnnologia alimentelor, an IV, sem II

  • Inspecţia şi controlul produselor şi alimentelor de origine animală, an V, sem. I

  • Inspecţia şi controlul produselor şi alimentelor de origine animală, an V, sem. II

  • Securitatea produselor apicole şi piscicole, an IV, sem. II (fac.)

  • Creşterea şi controlul sanitar veterinar al alimentelor de origine animală – practică în abatoare şi unităţi de procesare produse de origine animală, an VI, sem. I

  • Creşterea şi controlul sanitar veterinar al alimentelor de origine animală – practică în abatoare şi unităţi de procesare produse de origine animală, an VI, sem. II

  • Hygiene, quality and food technology, IVth year, I sem.
  • Hygiene, quality and food technology, IVth year, IInd sem.
  • Inspection and control of products and foodstaff of animal origin, Vth year, I sem.
  • Inspection and control of products and foodstaff of animal origin, Vth year, IInd sem.
  • Hygiène, qualité et technologie alimentaire, Année IV, I sem.
  • Hygiène, qualité et technologie alimentaire, Année IV, II sem.
  • Inspection et contrôle des produits et denrées alimentaires d'origine animale Année V, I sem.
  • Inspection et contrôle des produits et denrées alimentaires d'origine animale Année V, II sem.

Servicii


  • Examene trichineloscopice pentru carnea de porc si mistret;

  • Analize de laborator pentru aprecierea integritatii si calitatii igienice a carnii si preparatelor din carne;

  • Analize de laborator pentru aprecierea integritatii si calitatii laptelui si produselor din lapte;

  • Identificarea germenilor patogeni si indicatorilor sanitari din alimente de origine animala si testari de antibiorezistenta;

  • Identificarea falsurilor din alimente de origine animala prin tehnici moleculare;

  • Consultanta pentru concepere si implementare de programe preliminare si HACCP in unitati de procesare si valorificare alimente de origine animala;

  • Consultanta pentru infiintare de laboratoare uzinale in unitati de procesarea alimentelor de origine animala.

 


 Teme de cercetare ale Disciplinei


Tema, titlul proiect

Tipul proiectului

Cercetări privind compoziţia şi calitatea igienică a laptelui obţinut de la populaţii de ovine şi caprine din jud. Cluj, în perspectiva armonizării cu normele UE

grant CNCSIS nr.   42, cod 498/2001-2003

Cercetari cu privire la importanta microflorei   psihrotrofe, prezenta in carnea de bovine, porcine si unele preparate din   acestea, in scopul asigurarii calitatii si securitatii pentru consumul uman

grant   A, CNCSIS cod 722/2004-2006

Cercetari asupra   calitatii si sanatatii laptelui in bazinul regional Cluj, in scopul obtinerii   de productii ecologice

grant A, CNCSIS cod 722/2004-2006

Optimizarea tehnologiei de productie si implementarea conceptului   european de siguranţa alimentara pe   filiera laptelui in ferme de bovine din nord-vestul Romaniei

contract nr 1194/2004, Banca Mondială, număr acord de   grant 5114/07.09.2004, 2005-2006

Sistem   informatic integrat pentru asigurarea trasabilitatii si controlul calitatii   in industria alimentara

grant   CEEX, modul I, cod 33/2006-2008

Siguranta   branzeturilor traditionale-model functional pentru testarea calitatii si   trasabilitatii

grant   CNCSIS, cod 857/2007-2009

Model alimentar   funcţional pentru prevenţia bolilor cardio-vasculare aterosclerotice   printr-un sistem inteligent de analiză de risc – MACSIM,

program PN II, parteneriate nr.   contract 52135/2008-2011

Cercetari   privind markeri de calitate si trasabilitate pe filiera laptelui de bivolita,

program Idei, Proiecte de cercetare exploratorie, nr.   contract 1083/2009-2011

Modelarea microbiană în   vederea îmbunătăţirii calităţii şi siguranţei alimentelor

Contract POSDRU/89/1.5/S/62371,   2010-2013